profiel

Het Zuilens Fanfare Corps (ZFC) staat bekend als de oudste en nog enige fanfare van Utrecht, maar is jong van geest. De vereniging werd opgericht in 1900 in de toenmalige gemeente Zuylen. In 2005 werden we onderscheiden met de Koninklijke Erepenning voor onze bijzondere verdiensten in de afgelopen 100 jaar.

Sinds 2008 is de Fanfare bezig met vernieuwingen, die de fanfare hebben afgestoft en een modern imago hebben gegeven. Onder de titel 'Fanfare 2.0' deed het ZFC vele uitstapjes naar andere disciplines: zo werd er een theatervoorstelling gemaakt, improviseerde de fanfare met een modern saxofoonkwartet, en zochten de muzikanten een nieuwe verbinding met Zuilen door multicultureel slagwerk en eigentijdse straatmuziek. 

Naast deze vernieuwingen blijft de Fanfare de traditie respecteren door het orkest in leven te houden. Elk jaar organiseren we spraakmakende concerten in samenwerking met bijzondere samenwerkingspartners. Zo maakten we met VJ’s een Filmconcert en een Gameconcert, en maakten we in 2019 een Wereldmuziekconcert 'Selma'.

In het jaar 2020 vierde de Fanfare het jubilieumjaar. Het orkest bestond toen 120 jaar en is nog steeds springlevend. Het bestuur van het orkest bestaat deels uit professionals, waarmee de vernieuwende koers van de fanfare wordt voortgezet.