dirigent

Martin Wernsen is onze enthousiaste, ambitieuze en gedreven dirigent. Hij streeft er naar om elke muzikant in zijn kracht te zetten en gezamenlijk de unieke fanfare klank ten gehore te brengen. Hij onderschrijft onze projectmatige manier van werken en houd van de dynamische stadsfanfare.

In 2006 is Martin begonnen aan de studie euphonium aan het Artez conservatorium te Zwolle, waar hij les krijgt van Bernard Beniers, tubaïst van het Radio Filharmonisch orkest. Daarnaast heeft hij lessen en masterclasses gevolgd van onder andere Steven Mead, David Childs, Roger Bobo en Enrique Crespo (German Brass). Naast zijn euphonium-studie heeft Martin de opleiding directie bij Alex Schillings gevolgd.

Martin speelt zelf euphonium in het enige professionele fanfareorkest van Nederland: de militaire Fanfare ‘Bereden Wapens’ te Vught. Daarnaast is hij dirigent Muziekvereniging Hosanna in Amersfoort, de vereniging waar hij als kind is begonnen.

Sinds april 2019 dirigeert Martin het Zuilens Fanfare Corps. Hij nam toen het stokje over van André Vulperhorst, bij wie Martin als kind nog euphoniumlessen heeft gevolgd. Zijn voorgangers zijn onder anderen Frits Damrow en Ivan Meylemans.