Terug naar overzicht nieuwsberichten

Andre Vulperhorst is onze nieuwe dirigent!

14-09-2015

André Vulperhorst is in september 2015 gestart als onze nieuwe dirigent. Hij is een enthousiaste en ervaren dirigent die openstaat voor een vernieuwende projectmatige aanpak die past bij ons bruisende orkest!

André werd in 1959 geboren te Amsterdam. Op 7-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste tubalessen in Eindhoven bij de brassband van het Leger des Heils. Na de middelbare school studeerde André tuba, directie en schoolmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Al tijdens zijn studie speelde hij bij het Gewestelijk Orkest, Het Radio Filharmonisch Orkest en het Residentie Orkest. Na zijn afstuderen speelde hij veelvuldig bij het Nederlands Ballet Orkest , Rotterdams Filharmonisch Orkest en RBO Sinfonia. Op het moment is hij op projectbasis tubaist bij het Holland Symfonie Orkest.

Naast zijn werk als uitvoerend musicus dirigeert André bij twee fanfareorkesten en een brassband, werkt hij als docent groot koper en projectleider bij Muziek- en Dansschool Amstelveen en is hij actief op het gebied van Cultuureducatie.  Als producent/muzikant van de voorstellingen ‘Tuba Tom’ en ‘Romeo en Julia’ voor de Stichting Educatieve Orkest Projecten (SEOP) speelt André regelmatig voor leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs.