Terug naar overzicht nieuwsberichten

Zuilen in de Tour de France!

18-05-2015

Op 3 juli, de vooravond van de Tour de France, start vanuit het Wilhelminapark de fietsende parade ‘La Caravane D’Utrecht’ die de pracht van de Utrechtse wijken laat zien. En…Zuilen rijdt mee! 

In aanloop naar de start van de Tour de France in Utrecht is er voor en door de stad een activatieprogramma met ruim 150 evenementen opgezet om de Tourkoorts aan te wakkeren bij alles en iedereen. Sportieve-, culturele-, kunstzinnige- en kennisevenementen, vinden in de stad, provincie en zelfs landelijk plaats en La Caravane is daar één van de grootste activiteiten van!

Het Zuilens Fanfare Corps en het Maliegilde werken samen aan een staalfabriek op wielen. We brengen historisch en hedendaags Zuilen samen met klanken van ijzer, staal & koper. Noeste arbeid, verbeeld vanuit de werkplaats van het Maliegilde en met de muzikanten van ZFunC, de feestband van de Zuilense fanfare. Op het voormalige Demkaterrein worden bij het Maliegilde lassers opgeleid die kachels, hekken en fietsen fabriceren. Met die producten wordt er een mobiele industrie gebouwd, geïnspireerd op de geschiedenis van Zuilen, maar voortgetrokken door wijkbewoners van nu!

De organisatie zoekt 50 sterke Zuilenaren en Zuilenezen om de Zuilense kar aan de rest van de stad te laten zien.

U in de wijk Zuilen (van RTV Utrecht) heeft er een leuke reportage over gemaakt.

Meer informatie is te vinden via de Website Utrecht 2015 en facebook