Terug naar overzicht nieuwsberichten

Reprise voorstelling Waar Zijn

Hoera! Er komt een 3e voorstelling van onze succesvolle theatervoorstelling 'Waar zijn'! Deze muzikale vertelling, waarin het Utrechts koloniaal verleden een gezicht krijgt, speelden wij op 1 en 2 april al in ZIMIHC-theater Stefanus. Op zondag 1 oktober spelen wij deze voorstelling nog éénmaal in Podium Hoge Woerd. 

Kaarten zijn nu hier te koop!

Waar zijn
Ik verplaatste mij over continenten en werd verplaatst. Uitvaren, handelen, heersen. Hoe is het mogelijk? Daden zo ingrijpend, voelbaar tot in het heden, waar jij nu staat. Bepalen, bezitten, eigendom zijn, eigen zijn. Veerkracht, verzet, onafhankelijkheid.
Over hoe mensen als Sibilla van Batavia en Eduard van Akaboa in Utrecht aankwamen, soms onvrijwillig, niet bekend onder hun eigen naam. Over ontmoetingen in de geschiedenis en een dialoog aangaan over gedeelde koloniale erfenis. Over hoe systemen uit het verleden doorwerken en slavernij is verweven met de stad Utrecht.
In deze voorstelling schuiven muziek en spoken word het gordijn van tijd opzij en kijken verleden en heden elkaar in de ogen.

Op zondag 1 oktober 2023 19:30 uur zal het Zuilens Fanfare Corps in samenwerking met spoken word artist Jasper Albinus, regisseur Frank Irving en bassist en muzikaal adviseur Vincent Henar de muzikale vertelling “Waar Zijn” in productie brengen. Dit onder leiding van dirigent Martin Wernsen.

Expositie

In de foyer van Podium Hoge Woerd staat een expositie waarin we achtergrondinformatie delen over het onderwerp van de voorstelling. U vindt de volgende onderdelen terug in de expositie:

- Foto's en indrukken van orkestleden bij stadswandeling Utrechts Koloniaal Verleden gegeven door stichting Sporen van Slavernij Utrecht;
- Biografieën van onze professionele partners;
- Boekwinkel Savannah Bay met boeken in thema; 
- Uitwerkingen keuze van muziekstukken;
- Uitwerkingen personages van de voorstelling
o   Bron: het boek Slavernij en de stad Utrecht, onder redactie van Nancy Jouwe, Matthijs Kuipers en Remco Raben;