Terug naar overzicht nieuwsberichten

Geslaagde première De Onzichtbare Domtoren

08-11-2021


Gisteravond vond in het sfeervolle Theater Kikker in Utrecht de première plaats van onze nieuwe theatervoorstelling De Onzichtbare Domtoren. Hiermee zet het Zuilens Fanfare Corps de lijn van theaterproducties voort waar het in januari 2020 vlak voor het uitbreken van corona was blijven steken. Wat was het fijn om met een 60-koppig orkest in een theater weer een concert te geven! Tijdens deze theaterproductie staat de 700-jarige Domtoren centraal met een reis vanaf de bouw in 1321 tot het iconische bouwwerk en de publiekstrekker wat het nu is. De reis bestaat uit unieke filmbeelden uit de Domtoren gevuld met bij de tijd passende fanfareklanken en afgewisseld met de prachtige trombonesolo's van Wouter Iseger.

We kunnen terugkijken op een geslaagde avond met een goed gevulde zaal. Wij zijn erg dankbaar voor uw komst en de leuke reacties na afloop! Daarnaast speciale dank aan Matthijs Iseger (artistieke vormgeving), Platform82 (video en techniek), Malgosia Fiebig (stadsbeiaardier), Theo van Soest (audio-opname), Wouter Iseger (concept en bastrombone), Martin Wernsen (muzikale leiding), Kim van der Zijde (productie), ons eigen projectteam en alle mensen en fondsen die ons financieel ondersteunen.

Op zaterdagavond 27 november vindt de tweede voorstelling van De Onzichtbare Domtoren plaats in ZIMIHC-theater Stefanus in Overvecht. Deze voorstelling is bijna uitverkocht. Afhankelijk van de mogelijke aangescherpte coronamaatregelen na de persconferentie van 12 november zijn er mogelijk nog plaatsen beschikbaar. Om uw naam op de wachtlijst te zetten kunt u ons mailen.