Terug naar overzicht portfolio

2019: Selma een muzikale reis van Turkije tot Zuilen

Na de succesvolle theaterconcerten Fanfare te water en Wie was De Winter? brengt het Zuilens Fanfare Corps op 19, 20 en 24 januari zijn eerste interculturele voorstelling Selma: muzikale reis van Turkije tot Zuilen.

Meeslepend liefdesverhaal

De beroemde Turkse muzikant Onur uit Zuilen probeert al jaren zijn geliefde Selma naar Nederland te krijgen. Uit protest besluit hij niet meer te zingen tot ze herenigd zijn. Als Selma dat hoort reist ze via Griekenland, Macedonië, Servië, Kroatië, Oostenrijk en Duitsland naar Nederland. Op haar route nemen wildvreemde mensen Selma liefdevol op in hun midden. Samen maken ze muziek. Zo laten zij hun verschillen verdwijnen en grenzen vervagen. Wat overblijft zijn verrijkende ervaringen en waardevolle herinneringen.

 

Fanfare ontmoet andere culturen

Ter illustratie van Selma’s meeslepende liefdesverhaal speelt het Zuilens Fanfare Corps muziek uit Mediterrane en Oost-Europese landen. De Nederlandse fanfare smelt samen met muziek uit andere culturen en creëert zo nieuwe ontmoetingen. Muziek verbindt individuen van verschillende komaf en muzikanten van diverse culturen inspireren elkaar. Zo schetst het Zuilens Fanfare Corps in deze voorstelling Selma een beeld van verschillende culturele achtergronden in de wijk Zuilen.

 

Theater Rast

Het Zuilens Fanfare Corps werkt voor deze voorstelling samen met Theater Rast en regisseur Celil Toksöz. Het interculturele theatergezelschap Rast is gespecialiseerd in multidisciplinaire voorstellingen met een mix van tekst, muziek, zang, opera en vertelkunst. Rast vertelt verhalen die intercultureel, sociaal bevlogen en soms controversieel zijn. De muzikale supervisie van Selma is in handen van Julia Scepanovic, (koor)dirigent gespecialiseerd in traditionele Slavische, Balkan- en zigeunermuziek.

19 januari, 20.00 uur – ZIMIHC theater Zuilen

20 januari, 15.00 uur – ZIMIHC theater Zuilen  (reeds uitverkocht)

24 januari, 20.30 uur - Podium Mozaïek Amsterdam

 

Zuilens Fanfare Corps o.l.v. André Vulperhorst

Brechtje Kat, spel & zang

Imra Dinçer, Aleksandra Popovska, Sandra Tadi%u0107, zang

Orkun Agir, saz

Jan Rademaker, accordeon

Celil Toksöz, script & regie

Julia Scepanovic, muzikale supervisie

Deze productie komt tot stand met steun van de Gemeente Utrecht, het Initiatievenfonds, Utrecht Wereldmuziek en het Prins Bernhard Cultuurfonds