Terug naar overzicht nieuwsberichten

In memoriam: Cees Koning (1927-2018)

27-06-2018

Cees had zijn leven lang een groot hart voor het Zuilens Fanfare Corps. Bij de familie Koning nam het ZFC vanouds een belangrijke plek in. Zo ging Cees op jonge leeftijd al met zijn vader mee naar "de muziek". Hij speelde vol overgave trompet en cornet, en tussendoor ook enkele jaren sopraansaxofoon. Naast het musiceren heeft Cees veel betekend voor de vereniging op organisatorisch vlak, als bestuurslid, als bibliothecaris en als marsleider.

Cees was gedreven en fanatiek; een zeer talentvolle muzikant die dit niveau van het gehele orkest verwachtte. Medemuzikanten opleiden, ervoor zorgen dat sectiegenoten de juiste mollen en kruisen spelen, het orkest vol overgave leiden als dirigent en de muzikale lat hoog leggen (zelfs voor de Sinterklaasintocht) waren kenmerkend voor hem. 

In 2012 vierde Cees als ere-lid en ere-dirigent zijn 75-jarig lidmaatschap. De vereniging heeft hem toen gefêteerd met een bijzonder Koningsconcert. Tijdens dit concert speelde het ZFC het lievelingsstuk van Cees, namelijk 'Orpheus in de onderwereld' van Offenbach met als solist Wim van Hasselt, solo-trompettist van het Koninklijk Concertgebouworkest. Brassband Schoonhoven gaf een voorproefje van de muziekstukken die zij tijdens de Nederlandse Brassband Kampioenschappen zouden gaan uitvoeren. 

De laatste jaren kon Cees helaas niet meer naar de repetities komen vanwege zijn gezondheid, maar hij bleef altijd vragen hoe het ZFC ervoor stond.

Cees, muzikant in hart en nieren, blijft in onze herinnering. Wij wensen zijn zoon Gerard en familie heel veel sterkte toe.

Namens alle leden, 
bestuur Zuilens Fanfare Corps