Terug naar overzicht evenementen

Selma: Muziek van Turkije tot Zuilen

19 januari 2019 20:00

Na de succesvolle theaterconcerten Fanfare te water en Wie was De Winter? brengt het Zuilens Fanfare Corps op 19 en 20 januari zijn eerste interculturele voorstelling Selma: muziek van Turkije tot Zuilen

 

Meeslepend liefdesverhaal 

De beroemde Turkse muzikant Onur uit Zuilen probeert al jaren zijn geliefde Selma naar Nederland te krijgen. Uit protest besluit hij niet meer te zingen tot ze herenigd zijn. Als Selma dat hoort reist ze via Griekenland, Macedonië, Servië, Kroatië, Oostenrijk en Duitsland naar Nederland. Op haar route nemen wildvreemde mensen Selma liefdevol op in hun midden. Samen maken ze muziek. Zo laten zij hun verschillen verdwijnen en grenzen vervagen. Wat overblijft zijn verrijkende ervaringen en waardevolle herinneringen.

 

Fanfare ontmoet andere culturen 

Ter illustratie van Selma’s meeslepende liefdesverhaal speelt het Zuilens Fanfare Corps muziek uit Mediterrane en Oost-Europese landen. De Nederlandse fanfare smelt samen met muziek uit andere culturen en creëert zo nieuwe ontmoetingen. Muziek verbindt individuen van verschillende komaf en muzikanten van diverse culturen inspireren elkaar. Zo schetst het Zuilens Fanfare Corps in deze voorstelling Selma een beeld van verschillende culturele achtergronden in de wijk Zuilen. 

 

Theater Rast 

Het Zuilens Fanfare Corps werkt voor deze voorstelling samen met Theater Rast en regisseur Celil Toksöz. Het interculturele theatergezelschap Rast is gespecialiseerd in multidisciplinaire voorstellingen met een mix van tekst, muziek, zang, opera en vertelkunst. Rast vertelt verhalen die intercultureel, sociaal bevlogen en soms controversieel zijn. De muzikale supervisie van Selma is in handen van Julia Scepanovic, (koor)dirigent gespecialiseerd in traditionele Slavische, Balkan- en zigeunermuziek. 

 

Zuilens Fanfare Corps o.l.v. André Vulperhorst 

Brechtje Kat, spel & zang 

Imra Dinçer, Aleksandra Popovska, Sandra Tadic, zang 

Orkun Agir, saz 

Jan Rademaker, accordeon  

Celil Toksöz, script & regie 

Julia Scepanovic, muzikale supervisie 

 

Kaartverkoop 

entree € 10   

kinderen t/m 15 jaar € 5 

https://klassiek.digitalekaartverkoop.nl/tickets/19-januari-2019-selma-een-muzikale-reis-van-turkije-tot-zuilen/

 

 

19 januari, 20.00 uur – ZIMIHC theater Zuilen 

20 januari, 15.00 uur – ZIMIHC theater Zuilen 

24 januari, 20.30 uur – Podium Mozaïek Amsterdam  

Deze productie komt tot stand met steun van de Gemeente Utrecht, het Initiatievenfonds, Utrecht Wereldmuziek en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

neem contact met ons op voor een boeking voor uw feest, partij, evenement, etc.