Terug naar overzicht evenementen

Wie was De Winter? - Muziektheater over een leven op Zuilen

14 januari 2018 16:00 tot 17:30

Aan de hand van het levensverhaal van Francien de Winter (1925-2009) schetsen het Zuilens Fanfare Corps samen met een zanger, zangeres en vertelster in nieuwe liedjes en originele fanfaremuziek een beeld van Zuilen in de twintigste eeuw.

Een eeuw op Zuilen
Francien de Winter leidde een teruggetrokken bestaan op Zuilen. Toch was zij als enige vrouwelijke politiebeambte een bekende verschijning. Haar leven aan de Amsterdamsestraatweg was onlosmakelijk verbonden aan de historie van de Utrechtse wijk. Ze werd geboren in de tijd van Werkspoor en DEMKA, groeide op in de Tweede Wereldoorlog en maakte de ‘annexatie’ van Zuilen door de stad Utrecht mee. Centraal in deze muzikale voorstelling staat de blik van een vrouw op de ontwikkelingen in haar wijk en in haar stad.

Muzikale ode
Als enig kind bleef Francien de Winter bij haar ouders wonen, trouwde niet, verhuisde nooit. In 2009 stierf ze in haar ouderlijk huis. Ze had geen erfgenamen en schonk een erfenis aan het Zuilens Fanfare Corps. Een klein decennium na haar dood eert het Zuilens Fanfare Corps deze vrouw met hart voor de fanfare met een muzikale ode.

Zuilens Fanfare Corps o.l.v. André Vulperhorst
Liza Meuldijk, zang
Herman van Tongerloo, zang
Anouk Muis, verteller

Ruben van Gogh, tekst
Herman van Tongerloo, liedjes
Roel Donckers, liedjes
Geert van Boxtel, regie 

13 januari - 20.00 uur

ZIMIHC theater Zuilen, Prinses Christinalaan 1, Utrecht

Kaartverkoop
entree € 10
kinderen t/m 15 jaar € 5

Bestel meteen je kaarten voor de voorstelling op 14 januari, klik hier

Deze voorstelling wordt ook uitgevoerd op zaterdag 13 januari om 20:00 uur. Klik hier voor meer informatie over deze voorstelling.

neem contact met ons op voor een boeking voor uw feest, partij, evenement, etc.