profiel

Het Zuilens Fanfare Corps (ZFC) staat bekend als de oudste fanfare van Utrecht, maar is jong van geest. De vereniging werd opgericht in 1900 in de toenmalige gemeente Zuylen. In 2005 werden we onderscheiden met de Koninklijke Erepenning voor onze bijzondere verdiensten in de afgelopen 100 jaar.

Sinds 2008 is het ZFC bezig met vernieuwingen, die de fanfare hebben afgestoft en een modern imago hebben gegeven. Onder de titel 'Fanfare 2.0' deed het ZFC vele uitstapjes naar andere disciplines: zo werd er een theatervoorstelling gemaakt, improviseerde de fanfare met een modern saxofoonkwartet, en zochten de muzikanten een nieuwe verbinding met Zuilen door multicultureel slagwerk en eigentijdse straatmuziek. 

Naast deze vernieuwingen bleef het ZFC de traditie respecteren door het orkest in leven te houden. Elk jaar organiseren we spraakmakende concerten in samenwerking met bijzondere samenwerkingspartners. Zo maakten we met VJ’s een Filmconcert en een Gameconcert, en combineerden we Utrechtse volksverhalen met muziek in samenwerking met een verteller. 

Een van de hoogtepunten van het orkest was het Koningsconcert in 2012, waarbij het 75-jarig lidmaatschap van Cees Koning werd gevierd met Brassband Schoonhoven en Wim Van Hasselt, solo-trompettist van het Koninklijk Concertgebouworkest. In september 2013 installeerde het ZFC een nieuw bestuur met professionals uit de muziekwereld, waarmee de vernieuwende koers van de fanfare wordt voortgezet.

neem contact met ons op voor een boeking voor uw feest, partij, evenement, etc.