Terug naar overzicht evenementen

Slotconcert Muziek in de Wijk

14 december 2018

Muziek in de Wijk sluit het jaar af met een slotconcert. Maar liefst 100 kinderen uit de wijk Zuilen hebben leren spelen op een muziekinstrument! Veel van deze kinderen zouden zonder Muziek in de Wijk deze kans nooit hebben gekregen. Op 14 december bedanken de muziekdocenten van Muziek in de Wijk de kinderen tijdens een groots slotconcert.

Muziek in de Wijk is een uniek project dat elk jaar voor wordt georganiseerd. De kinderen hebben zélf een muziekinstrument uitgekozen, bijvoorbeeld saxofoon, gitaar of viool. De leeftijd van deelnemers is van 8 tot 14 jaar. Van januari tot half juni 2016 worden de muzieklessen gegeven. Het project wordt afgesloten met dit spetterende eindconcert waarbij de kinderen laten zien wat ze geleerd hebben.

De kracht van Muziek in de Wijk is dat deelname voor alle kinderen mogelijk is. De lessen zijn gratis en vinden op verschillende openbare plekken in de wijk plaats. De deelnemers komen uit verschillende buurten van de wijk. Ze vormen dus een echte afspiegeling van Zuilen en leren door het project dus ook de wijk en haar inwoners beter kennen. Na een aantal weken zullen de kinderen ook in groepsverband gaan spelen. De muziek die de kinderen gaan spelen op het eindconcert is nieuw. Het wordt gaandeweg het project speciaal geschreven door artistiek leider Esther Damsma - in 't Groen.

Stichting Kunstkasteel Zuilen, opgericht door ouders en muziekdocenten uit Zuilen, voert het project uit. Het doel van de stichting is meer kunst- en cultuur in de wijk Zuilen: voor en door bewoners. De muziekdocenten komen daarom allemaal uit de wijk. Het project wordt mogelijk gemaakt door het landelijke programma 'Kinderen maken muziek' van Prinses Máxima. Het doel van dit programma is om kinderen in Nederland in groepsverband een muziekinstrument te leren spelen. Er werken veel organisaties in de wijk mee aan Muziek in de Wijk. De basisscholen, welzijnsorganisaties, het Wijkbureau Noordwest en vele anderen hebben zich ingespannen om Muziek in de Wijk mogelijk te maken.

Muziek in de Wijk wordt mogelijk gemaakt door: Programma Kinderen maken muziek van het Oranjefonds/Fonds voor Cultuurparticipatie, Koninklijk Zuilens Fanfare Corps, Gewa Music, Harry Bakker Saxofoons Muiderberg, de Brede school Zuilen, basisscholen Zuilen, Wijkbureau Noordwest, Portes, Charli Green Big Band, Mitros, ZIMIHC Theater Zuilen, Bij Bosshardt en het Vorstelijk complex. Met dank aan de locaties en de medewerkers.

neem contact met ons op voor een boeking voor uw feest, partij, evenement, etc.